Venera konjunkcija Mars je uvek zanimljiva, bilo da je imate u natalnoj karti, solarnom horoskopu, tranzitima ili uporednoj karti. Najčešće donosi strast velikog intenziteta, energiju i kreativnost, ali i odredjene frustracije.

Venera konjunkcija Mars u natalnoj karti

Venera označava sve ono što volimo i želimo, šta poštujemo i čemu se divimo vezano za materijalna dobra i umetnost. Pozicija Venere utiče na to kakav nam je ukus, stil, da li smo manje ili više kreativni, kakve ljude volimo.
Mars predstavlja našu motivaciju, ono što nas pokreće na akciju, odlučnost i volju.
I Venera i Mars se bore da kontrolišu svoje impulse i instinkte, Venera da voli i uživa, Mars da ide u akciju i agresiju.
Osobe koje imaju Venera konjunkcija Mars u svojoj natalnoj karti se vode svojim željama. Kod njih je ta želja toliko jaka, bolje reći da je žudnja, jer oni se toliko unose u to što žele da postignu, pa tokom puta ka ostvarenju želje pate, boluju, sve prihvataju vrlo lično. Neuspeh ih slomi toliko da im je potrebno nekoliko dana da se oporave.
Stabilni ljubavni odnosi su za njih vrlo bitni jer sreća ili nesreća u ljubavi utiče na njihov celokupan život. Oni vole da vole i vole da ih drugi vole i da im se dive. Problem može nastati jer često ne razlikuju ljubav i zaljubljenost i seksualnu privlačnost, pa brzo ulaze u veze koje se samo na tome i zasnivaju i još brže izlaze iz njih – razočarani.
Imaju urodjen zdrav seksualni nagon i veliki potncijal za kreativnost. Sve ovo može biti često i prenaglašeno, pogotovo ako je konjunkcija u znaku u kojem Mars ima dostojanstvo (Ovan, Škorpija, Rak, Jarac). Ove osobe se posebno moraju potruditi da usklade svoje nagone i strasti i ne dozvole da im unište kreativnost.

Venera konjunkcija Mars u tranzitu

U periodima kada se dešava ova konjunkcija na vašem natalnom Marsu ili Veneri, često se oseća pojačan seksualni nagon i strast. Tih dana se treba čuvati ishitrenih reakcija, ulazaka u usputne seksualne veze za jedno veče, gde se posle, kada prodje, pitamo “Šta mi bi?”
Sve ovo, naravno, ne mora da znači da će iskusiti svaki horoskopski znak. Vrlo je bitno i u kojoj se kući nalazi ova konjunkcija, pa će u drugoj kući značiti da dobijate ideje i prilike kako da zaradite novac, u trećoj kući probudiće vašu kreativnost, ali i zabranjene veze, u petoj osetićete nalet ljubavi prema partneru ili ući u strastvenu vezu i tako dalje.
Gde god da se Venera konjunkcija Mars nadje, potrudite se da iskoristite ovu energiju, u suprotnom ćete se osećati nezadovoljno i iscrpljeno.

Venera konjunkcija Mars u uporednim horoskopima

Kada dve osobe u sinastriji imaju ovu konjunkciju, možemo da kažemo da je to ona ljubav na prvi pogled. Kada se sretnete i istog momenta zapazite osobu koja vas privuče magnetski, kojoj ne možete da se oduprete, bilo da ste sami ili imate partnera. Ovde uopšte ne govorimo o ljubavi, sa tom osobom možete i da se ne podnosite, da se svadjate i raspravljate ali uvek ćete je potajno želeti. Jedini lek, ako vas ovo frustrira, je da prekinete svaki odnos sa njom.
Venera konjunkcija Mars je ona iskra koja vas zapali, a da li će odnos ostati samo na tome, trajati par dana ili se razviti u ozbiljnu vezu, pa i brak, to zavisi i od ostalih aspekata koje vaše planete imaju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *