Preživeli ste ponedeljak. Neko uspešno, neko manje uspešno. Osvanuo je utorak, dan čiji je simbol planeta Mars. U vama se budi borbeni duh, želja za akcijom.

Utorak je savršen dan za odluke koje se tiču posla i karijere kao što su pokretanje novih akcija, donošenje važnih odluka, napredovanje u karijeri, unapredjenja.
Dan je dobar za započinjanje bavljenja nekom fizičkom aktivnošću. Danas ne idite kolima na posao već peške ili biciklom, prijaće vam.
Utorak je strastven dan. Čega god se budete dohvatili, ponašaćete se kao da vam od toga zavisi život. Da ne biste bespotrebno rasipali energiju, bilo bi lepo da za danas napravite plan, razjasnite šta želite i svoje napore usmerite ka tačno odredjenom cilju.
Utorkom ne bi trebalo da pozajmljujete novac, da se zadužujete, uzimate kredite ali je dan pogodan za vraćanje dugova i zatvaranje kredita. Ako se ste bankar ili se bavite novčanim transakcijama, za vas je ovaj dan vrlo povoljan.
Utorkom nemojte nositi odeću crvenih tonova jer pojačava dejstvo Marsa koji vlada ovim danom. Takodje izbegavajte i crveni nakit i kamenje kao što su crveni jaspis, koral, rubin.

Narodna verovanja vezana za utorak

U narodu se smatra da je utorak najgori dan u nedelji. Postojala su brojna verovanja vezana za ovaj dan. U zapisima Savatija M. Grbića “Običaji naroda srpskoga, knjiga II -Srpski narodnji običaji iz sreza Boljevačkog”  kaže da su stanovnici sela u istočnoj Srbiji izbegavali da utorkom održavaju bilo kakve svečanosti kao što su svadbe i krštenja.

Verovali su da ako neko umre u utorak, sledećeg utorka će umreti još neko.

U Šumadiji je utorak takodje baksuzan dan. Ne treba da se ništa započinje jer neće da se završi ili će propasti.

U narodu važi mišljenje da je Kosovska bitka izgubljena jer se održala baš u utorak.

Utorak spada u radne dane, pa ovog dana treba da radimo sve poslove kao i obično. Ponegde još postoji verovanje da ne treba koristiti šiljate predmete kao što su nož, makaze, igla.

Ali, ako utorak padne u dane mladog Meseca, kada se on puni i raste, smatra se da je njegova nesreća znatno smanjena, pa čak i poništena. Tih dana je pogodno da se završe svi ranije započeti poslovi i to povoljno.

Ako utorak padne u dane poslednje četvrtine, kada se Mesec smanjuje i tanji, treba posebno da se obrati pažnja jer je taj dan najbolji za vračanje i bajanje. Ovo se ne odnosi samo na loše vračke, već i na lečenje pomoću njih, koje je u ovim danima najuspešnije. U ovim danima posebno treba paziti da se ne započinju novi poslovi ili kreće na put.

U narodu postoji i izreka “Baš si ti neki tornik” koju kažemo nekom kada je nesrećnik i ništa mu ne ide od ruke.

Kakvi su ljudi rodjeni u utorak ?

Rodjeni u utorak su osobe koje, bez obzira u kojem su horoskopskom znaku, odlikuje borbeni duh, želja za samostalnošću i pobedom. To su veliki borci i snažne ličnosti koje posle pada uvek ustaju. Brzo se regenrišu i kreću dalje u akciju.
Bilo da je u pitanju ljubav, posao, zdravlje, nešto što su zamislili da urade, neće se zaistaviti dok to ne ostvare.
O sebi imaju visoko mišljenje i vrlo su osetljivi na kritike. Vole da sve drže pod kontrolom i da su uvek bar jedan korak ispred drugih, pa im to predstavlja problem u odnosima i komunikaciji s drugima. Oni sve uvek najbolje znaju i ne menjaju svoje mišljenje lako. Brzopleti su i pričaju sve što im padne na pamet, ne birajući reći, pa tako mogu lako da uvrede druge ljude, mada često to rade i namerno.
Još od detinjstva su vrlo aktivni i zvrkovi. To su deca koja stalno trče, penju se po drveću, skaču. Ponekad su toliko puni energije, koja ako se ne usmeri kako treba, može preći u destruktivnost.
Ova deca vole sve da probaju, sve ih zanima, ne poštuju autoritete, pa često dobijaju grdnje i kazne. Trebalo bi ih usmeriti na sport, svideće im se jer mogu da se takmiče i iznova dokazuju da su najbolji.
Privlače ih poslovi koji imaju dozu rizika. To treba da bude dinamičan posao koji nije vezan za jedno mesto, gde možete da donosite odluke u trenutku i imate veliki broj dnevnih izazova.
Često rodjeni u utorak vole da se kockaju, ulažu novac na berzi, ulažu u rizične transakcije.
Dobrog su zdravlja i izgledaju mladoliko. Imaju veliku seksualnu energiju i uživaju u flertovanju.

Srećan broj osoba rodjenih u utorak je 9.

Rodjeni u utorak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *