Četvrtak je dan nade. Veći deo sedmice je prošao, nadamo se da ćemo izdržati još malo do kraja radne nedelje i da ništa neće poći po zlu za ovo malo koliko je ostalo.
Danas možete da razmišljate o svemu što ste radili proteklih dana. Možete igrati i igre na sreću, kladionicu.
Četvrtkom vlada planeta Jupiter koja označava obilje i širenje. Iskoristite ga da proširite svoje znanje i vidike i naučite nešto novo, upoznate nekog novog, krenete na neki novi kurs, skuvate novo jelo.
Po narodnom verovanju, četvrtak je nasrećniji dan u nedelji i pogodan je za započinjanje novih važnih i velikih poslova, ali i za uspešan završetak. Posebno je dobar dan četvrtak kada se Mesec puni ili je pun.
Četvrtak je dan koji su Stari Sloveni posvetili bogu Perunu. Ovo praznovanje se zadržalo i do danas u vidu belog četvrtka kada onaj koji se ogreši o zabrane vezane za taj dan (one se razlikuju od mesta do mesta, negde je pranje rublja, ručni radovi, orezivanje voća) može da očekuje kaznu u vidu udara groma.

Od imena nordijskog boga Tora koji vlada gromom, olujama, zemljoradnjom potiče naziv za četvrtak u švedskom, engleskom i danskom jeziku – Torsdag, Thursday – Torov dan.

Rodjeni u četvrtak

Rodjeni u četvrtak

Ljudi rodjeni u četvrtak se smatraju za posebne i srećne i za sebe i za druge. Oko sebe šire optimizam, velikodušni su, iskreni, vole slobodu i slobodno izražavaju svoje mišnjenje bez straha od prihvatanja okoline. Često znaju da preteraju u tome i ne žele da vide loše osobine kod drugih i večiti su i nepopravljivi optimisti, pa ih to može uvući u probleme i razočarenja. Mogu biti iskorišćeni od drugih, a da to i ne primete.
Od njih uvek možete čuti pravi savet, imaju vremena da vas saslušaju i uteše, reše vam probleme ili bar usmere u pravcu kojim treba da idete.
Nije retko da su profesori, nastavnici, učitelji, pravnici, humanitarci, predvodnici masa rodjeni u četvrtak. Harizmatični su i imaju osećaj za ljude, teško im je odoleti. Šta god da rade, unose se do kraja i sa puno strasti i volje, pa su zbog toga i uspešni u poslu, ljubavi, porodičnom životu.
Trebalo bi da obrate pažnju na svoje bližnje koji ne mogu baš uvek da ih prate i mogu da dožive njihovo ponašanje kao pritisak, pa iz toga mogu nastati problemi.
Još jedna stvar može da poremeti porodične odnose, a to je da se ponekad više bave rešavanjem svetskih problema, nego onih koji su im ispred nosa.
Rodjeni u četvrtak uživaju u svakom trenutku svog života bilo da je u pitanju posao, ljubav, hrana i piće, seks. Mogu postati neumereni, pa stradati od bolesti povezanih sa preterivanjem.

Srećan broj rodjenih u četvrtak je

Rodjeni u četvrtak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *