Retrogradni Merkur u 2020.godini će biti retrogradan tri puta u sledećim periodima:

  • Od 17.2.2020. do 10.3.2020.

  • Od 18.6.2020. do 12.7.2020.

  • Od 14.10.2020. do 03.11.2020.

Na šta treba da obratite pažnju, čega da se klonite i kako da vam ovi periodi prođu što bezbolnije.
Kako da uspešno prebrodite dane kada je Merkur retrogradan, pročitajte ovde KLIK!

Tekst objavljen u časopisu Aura, januar 2020.

Ovan

U vreme retrogradnog Merkura imate puno izazova koji od vas zahtevaju da stišate svoj temperament, ne skačete za svaku sitnicu i ne vičete jer ih ima toliko, da na kraju dana, koliko god da imate u sebi vatre, ostanete kao izduvan balon.
Organizujte se i unapred pripremite sve što treba da ponesete, napravite spisak obaveza, u kola stavite vodu i nešto za grickanje ako idete na put ili se vozite do posla.

Strpljenje i smirenost su jedini lek, a pravo vreme da to shvatite je upravo u ovim periodima.

Bik

Tokom perioda retrogradnog Merkura u Lavu, Bikovi će imati promena vezano za porodicu i porodični dom. Mnogi pripadnici ovog znaka će poželeti da menjaju nešto u kući ali bi bilo bolje da sve konkretne radove ostavite kada se Merkur ispravi, a u ovom preiodu samo pravite planove.

Poželećete da se vratite u vreme detinjstva, kada ste se osećali zaštićeno i ušuškano, pa ćete se truditi da u dom unesete neke detalje koji vas podsećaju na to.

U ovom periodu mogu isplivati neki problemi vezano za porodicu, ako imate porodičnu firmu, razmirice s roditeljima i užom porodicom oko nasledstva i nekretnina i bićete primorani da to rešavate.

Blizanci

I sami znate da vas ovaj period dovodi u mnogobrojne komične, ponekad I neprijatne situacije. Obratite pažnju prilikom slanja sms poruka, pisama, razgovora. Ne ogovorajte jer se vrlo lako može desiti da je ta osoba baš iza vaših leđa.

Pročitajte dva puta tekst koji ćete poslati da se ne bi desilo da vas osoba kojoj je poslat pogrešno razume, pa iz toga ispadne problem. Ne žurite i budite koncentrisani kada prelazite ulicu i upravljate motornim vozilima.

Rak

U vreme kada je retrogradni Merkur u 2020.godini, imaćete osećaj da vam ništa ne ide od ruke. Bićete smušeni i umorni i bez obzira koliko dugo spavate, nećete moći da se razbudite.

Emocije će vam se brzo menjati, a vi nećete ni stići da reagujete, mada ni nemate volje za tim.

Nemojte se začuditi ako vam se život izokrene naglavačke, dok vi spavate.

Lav

Puno planova, koje i dalje niste počeli da sprovodite u dela i to vas frustrira. Možda je trebalo da u prethodnom periodu budete ažurniji, pa sada ne biste bili u situaciji da se nervirate.

Na vas se posebno odnosi savet da u vreme kada je retrogradni Merkur u 2020.godini ne započinjete nove projekte.

Pojavljuju se posledice vaših pogrešnih poteza, svi zovu, žale se, imate glavobolju i ne znate šta da radite. A zašto ne biste ugasili telefon i isključili se sa mreža i dali sebi malo oduška, da se kockice poslože ?

Devica

Poželećete da se izolujete i odmorite. Planovi i poslovi mogu da sačekaju, možete i vi da nekad zakasnite negde i ne predate na vreme svoje radove.

Ako planirate odmor u vreme kada je retrogradni Merkur u 2020.godini, rezervišite smeštaj i karte pre ovog perioda da ne biste imali neprijatnih situacija kao što je otkazivanje u poslednjem trenutku.

Vaga

Pazite na šta trošite novac u ovom periodu da se ne biste vrlo brzo pokajali jer ste kupili nešto što vam ne treba ili još gore, pokvareno ili oštećeno. Obratite pažnju i gde ostavljate novčanik, da ne bi dobio noge, a posle korišćenja kartice na bankomatu ili u prodavnici obavezno poverite da li ste je uzeli nazad.

Imaćete i nekih iskušenja koja prete da poljuljaju vašu trenutnu vezu. Preporuka je da dobro promislite pre nego uradite nešto jer ta osoba može da nestane iznenada, kako se i pojavila.

Možete imati i manjih zdravstvenih problema u vezi sa hroničnom bolešću.

Škorpija

I sami ćete se čuditi kako sa lakoćom rešavate probleme u ovom periodu, a to je zato što ste većinu poslova i ugovora započeli baš za vreme retrogradnog Merkura i konačno je došlo vreme da se svedu računi i vi odradite sve onako kako treba.

Imate malih nesuglasica u ljubavnim odnosima jer ne slušate partnera i njegove želje. Emocije su vam i onako na drugom mestu, pa vas to neće previše pogoditi.

Ostaje vam da kada sve prođe, u međuvremenu, ispravite ono što ste zabrljali.

Strelac

Imaćete osećaj da vam nedostaje novca da svim svojim ukućanima ispunite želje. Uređaji će štucati i kvariti se, te ćete značajan deo finansija trošiti na popravke, kupovine novih, obnavljanja garderobe i obuće koja će odjednom da se pocepa ili nestane baš onda kada vam bude najpotrebnija.

Izbegavajte periode kada je Merkur retrogradan da idete na putovanja i godišnje odmore. Ako je neko putovanje neodložno, razmislite o nekoliko načina kako da stignete do određene destinacije i naoružajte se optimizmom i strpljenjem.

Jarac

Nesporazumi, nerazumevanje, gluvi telefoni, sve to vas čeka tokom perioda retrogradnog Merkura i to je ono što vas izbacuje iz takta.

U februarskom ciklusu može se desiti da se neki poslovi toliko zakoče jer nećete moći da se dogovorite, a neki će ugovori i da se raskinu.

Svima ćete biti krivi i od vas će se očekivati da rešavate probleme koji nisu vaši i nemate baš nikakvu moć da sredite stanje.

Vodolija

U ovom preiodu će vas svi nervirati, ma koliko se trudili da se uklopite i ne reagujete. Na licu će vam se videti koliko se suzdržavate da ne puknete i ne istresete se na okolinu.

Zauzdajte svoj temperament, vreme je da se pozabavite sobom i utvrdite šta vas to tačno nervira. Da li je problem u vama ? Ako jeste, menjajte se, pravi je trenutak za to,  a ono što vas iz okoline nervira, ako ne ne možete da promenite, ignorišite.

Ribe

Ovaj period vas neće dotaći jer ga nećete ni primetiti. Bićete u svojim mislima, daleko u prošlosti, razmišljajući zašto se nešto desilo, kako ste mogli da sprečite, da li ima vaše krivice ili su jednostavno takve bile okolnosti.

Okolina će vas uglavnom smarati i opterećivati svojim zahtevima da se vratite u sadšnjost, pa ćete se truditi da ih izbegavate maksimalno. Najbolje opcija bi vam bila da otputujete negde i vratite se kad sve prođe.

3 thoughts on “Šta sa sobom nosi retrogradni Merkur u 2020. godini: Držite oči otvorene!”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *