Svaki mlad Mesec je novi početak, novi ciklus, a ovaj je u energiji znaka Raka.
Mesec se u Raku nalazi kod kuće. Mesec je vladar znaka Raka.

Simbolički on prestavlja: dom, porodicu, domovinu, porodične odnose, naše korene, prošlost, majku. Energija Raka je priča o našoj sigurnosti, bezebednosti, mesto gde se najbolje, najsigurnije i najbezbednije osećamo, a to je naš dom. Svejedno da
Ii je naša porodica sa nama ili nije ili je negde tamo daleko.
Konretno mlad Mesec u kući u kojoj vam se nalazi (Mesec i Sunce na 28* Raka), objasniće energiju novog početka, samo vašeg. To je kuća gde vam je potrebna nega, udobnost, osećanje bezbednosti !
Generalno ovde se radi o potrebi za domom, porodicom. Ako niste blizu svoje porodice možda vas miris neke hrane ovih dana podseti na dom, majku, baku.
Jaka je i dominantna energija vode – Rak, energija koja pojačava naše emocije, emotivnost, osećanja. Ova energija može lako isprovocirati neke naše emotivne reakcije. Možda će nas baš ova energija osloboditi neke prošlosti. Sa ovom energijom emocije se teško skrivaju ili se ne mogu sakriti uopšte.
Merkur je u Raku takođe u vreme mladog Meseca. Sve ovo simboliše komunikaciju, glas, poruke, kretanja. Merkur ovde donosi potrebu da se razmišlja, razgovara. Ovo je snažna potreba za razgovorom u porodici i o porodici.
Mlad Mesec u Raku je u opoziciji sa retrogradnim Saturnom u Strelcu – egzaktno u 19:33h. Jedna teška energija, bezvoljnost, umor, melanholija, negde i tuga.

Mesec je narod, Mesec su mase. Saturn je planeta ograničenja.
Bićemo rastrzani između naše potrebe za komforom i sigurnošću, nasuprot očekivanjima da se pridržavamo pravila i ograničenja.

Mlad mesec u rakuVeć možemo videti kuda sve to vodi. Vraćaju se ograničenja koja se odnose na Covid.
I dok energija mladog Meseca u Raku ni u kom slučaju nije manje intenzivna od one koju smo morali da podnesemo poslednjih meseci, osećaj da nemamo kontrolu zamenjen je shvatanjem da je na nama da dovedemo svoj život nazad u normalu koliko toliko.
Odgovornost bez brige, restrikcije bez pristanka mogu samo dovesti do zloupotrebe moći.
Kada govorimo o zloupotrebi moći, otkad se Saturn pridružio Plutonu u znaku Jarca, sve više i više je korumpiranih struktura i ljudi.
Budući da ovaj mlad Mesec u Raku vlada decom i ugroženima, možemo očekivati da će biti sve više otkrivanja onih koji su u ovoj situaciji pandemije iskoristili i zloupotrebili svoje položaje.
Saturnova pravila su neophodna – ali samo kada su u najboljem interesu svih, a ne samo onih koji ih donose.
Tamna strana Saturna je to da nas savlada i ograničava, a ko drugi nego država, zakon, institucije, političari.
Na kraju, Saturn predstavlja bolan proces kroz koji svi moramo proći da biismo odrasli.
Da bismo to učinili, moramo:
– odrediti šta je slabo i na šta treba obratiti pažnju
–  stvoriti sistem podrške i zaštite.
Bez jakog korena (Rak – Mesec – Narod) drvo ne može da raste (Saturn – Jarac – Država).

piše: astrolog Dana, kontakt +381628693907

2 thoughts on “Mlad Mesec u Raku”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *