Astrološke teme – sadržaj

Astrološke teme

Astrološke teme su brojne. Astrologija ne služi samo za zabavu. Ona nam može pomoći da upoznamo sebe, rešimo svoje nedoumice i donesemo ispravne odluke.

Astrologija ne mora da bude ni dosadna i suvoparna. Može vas uvesti u neverovatan svet čuda i obrta. Svako od nas može naučiti ovaj univerzalni jezik simbola i pratiti svoju sudbinu.

Astrologija nije nauka. Nema dokaza da nečiji horoskopski znak zapravo korelira sa ličnošću. Ali ovaj sistem ima svoju vrstu logike. Astrologija pripisuje značenje postavljanju Sunca, Meseca i planeta unutar 12 delova neba – znakova Zodijaka.

Verovatno znate svoj sunčani znak, poznatiji kao horoskopski znak, čak i ako niste ljubitelj astrologije. Zasniva se na tome gde je Sunce bilo na vaš dan rodjenja. Ali postavljanje Meseca i svake druge planete u vreme i mesto vašeg rođenja dodaje dodatne nijanse kompletnoj slici koja se zove natalna karta – karta dana vašeg rodjenja.

Astrologija opisuje ličnost, životne cikluse i odnose medju ljudima kroz aspekte planeta i znakova u kojima se nalaze.

Svaki od 12 horoskopskih znakova pripada jednom od četiri elementa – vazduhu, vatri, vodi i zemlji. Ovi elementi predstavljaju suštinsku vrstu energije koja deluje u svakom od nas. Astrologija ima za cilj da nam pomogne da te energije usredsredimo na pozitivne aspekte i da bolje razumemo svoj potencijal i svoje pozitivne osobine i da se nosimo sa negativnim.

Ova četiri elementa pomažu u opisivanju jedinstvenih tipova ličnosti povezanih sa astrološkim znakovima. Četiri zodijačka elementa pokazuju dubok uticaj na osnovne osobine karaktera, emocije, ponašanje i razmišljanje.

Vatreni znaci

Vatreni znaci imaju tendenciju da budu strastveni, dinamični i temperamentni. Brzo se naljute, ali i lako opraštaju. Oni su avanturisti sa neizmernom energijom. Fizički su veoma jaki i izvor su inspiracije za druge. Vatreni znaci su inteligentni, samosvesni, kreativni i idealistički nastrojeni ljudi, uvek spremni za akciju. Vatreni znaci su: Ovan, Lav i Strelac.

Zemljani znaci

Zemljani znaci su „na zemlji“ i oni koji nas spuštaju na zemlju. Uglavnom su konzervativni i realni, ali mogu biti i vrlo emotivni. Oni su povezani sa našom materijalnom stvarnošću i mogu se pretvoriti u materijalna dobra. Oni su praktični, odani i stabilni i ljudi ih drže u teškim vremenima. Zemljani znaci su: Bik, Devica i Jarac.

Vazdušni znaci

Vazdušni znaci su racionalni, društveni i vole komunikaciju i odnose sa drugim ljudima. Oni su mislioci, prijateljski raspoloženi, intelektualni, komunikativni i analitični. Vole filozofske diskusije, društvena okupljanja i dobre knjige. Uživaju u davanju saveta, ali mogu biti i vrlo površni. Vazdušni znaci su: Blizanci, Vaga i Vodolija.

Vodeni znaci

Vodeni znaci su izuzetno emotivni i osetljivi. Izuzetno su intuitivni i znaju biti toliko misteriozni koliko i sam okean. Vodeni znakovi vole duboke razgovore i intimnost. Oni retko šta otvoreno rade i uvek su tu da podrže svoje najmilije. Vodeni znaci su: Rak, Škorpija i Ribe.

Astrološke teme – kliknite na ono što vas zanima

PLANETE

MESEČNI HOROSKOP

RECEPTI ZA DUŠU

DANI U NEDELJI